Делегация на Ф “СИВ” – “Подкрепа” гостува на нашите колеги от Синдиката на работниците в комуналните услуги в Египет (GTUPUW). От страна на нашата Федерация присъстват председателят Иоанис Партениотис, заместник-председателят Йордан Йорданов и Федералният секретар Пламена Партениотис. За българската делегация бе от изключителна полза да се срещне със свои колеги, представляващи над 500 000 члена от електричеството, ВиК услугите, жилищната поддръжка и питейната вода. По време на срещата делегатите на Ф “СИВ” – “Подкрепа” размениха добри практики и опит, както и споделиха желанието си за сключване на пакт за съвместно сътрудничество с президентът на египетската федерация Хашам Фуад.

 

Визитата на нашата делегация в Египет продължави и в град Александрия, Египет.  Там председателят Иоанис Партениотис, заместник-председателят Йордан Йорданов и Федералният секретар Пламена Партениотис участваха в работна стеща с инж. Ахмед Габер, председател на най-старата водоснабдителна компания в Близкия Изток, създадена 1860 година.

 

Денят продължи и с посещение до най-старата пречиствателна станция за питейна вода, където колегите от Ф “СИВ” – “Подкрепа” проведоха среща с грнералният директор на предприятието Нагуйба Алсайед, която им разказа за процеса по пречистване на водата от теория до технология и практика.