На 8 февруари се навършват 20 години от учредяването на първия свободен и независим синдикат в най-новата история на България – Конфедерация на труда  Подкрепа.

През годините на прехода от диктатура на пролетарията към демокрация и от планова към пазарна икономика синдиката  винаги е заемал национално отговорна и принципна позиция в защита интересите на обществото като цяло и на трудещите се в частност.  Неизменен ръководител на Подкрепа” е д-р Константин Тренчев в качеството си на президент на организацията, а в последните 15 години негов заместник като вицепрезидент е инж. Димитър Манолов.

Прием по повод годишнината от създаването на синдиката ще се състои на рожденната му дата в ресторант „Форум”, Национален дворец на културата. Поканени са президента на републиката г-н Георги Първанов, министър-председателя г-н Сергей Станишев, председателя на парламента г-н Георги Пирински, ръководителите на социалните партньори – КНСБ и работодателски организации, на политически партии, неправителствени организации, представители на дипломатически мисии в България, журналисти, културни деятели и др.

Категория: